Meer weten?

Meer weten over Rechtsgeleerdheid?

Call Me

    You can select more than one.

Request a Brochure

Rechtsgeleerdheid

 

Je leert juridische teksten te interpreteren en ze toe te passen in praktische situaties

Je wordt opgeleid tot allround jurist, met de juiste praktische vaardigheden om complexe juridische vraagstukken op te lossen. Naast feitenkennis leer je debatteren, samenwerken en je standpunt verdedigen.
[This page is in Dutch, because the programme is taught in Dutch]

 

De opleiding wordt aangeboden in het Nederlands en is een prima springplank naar een juridische of commerciële functie, bijvoorbeeld in het bank- of verzekeringswezen.

 

Verder wordt de opleiding uitstekend beoordeeld: het masterprogramma Nederlands Recht staat zelfs nummer één in de Keuzegids Masters 2017.

 

De bacheloropleiding wordt gegeven aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, midden in het centrum van de stad.

 

Ben je benieuwd hoe het gebouw er van buiten en binnen uitziet? Scroll naar beneden voor een korte impressie.

Klik op Play om de sfeer te proeven.

“Spreken, luisteren en schrijven zijn essentieel voor een jurist. Daarom krijg je in je eerste jaar aan de UM naast de basistraining ook vaardighedenonderwijs”, zegt docent Paul Roos.

 

In de volgende video geven twee gerenommeerde juristen, Rianne Dreuning en Natasja van der Meer, hun visie op de opleiding.

Meer over Rechtsgeleerdheid aan de UM

Scroll naar beneden voor een kijkje achter de schermen. Draai zelf aan de knoppen en wandel door de faculteit.

Rechtsgeleerdheid geeft je een uitstekende basis voor een baan als professioneel jurist. Lees verder over de opleiding bij de UM.

function display_events() { }