Meer weten?

Meer weten over Rechtsgeleerdheid?

Call Me

    You can select more than one.

Request a Brochure

Rechtsgeleerdheid

 

Je leert juridische teksten te interpreteren en ze toe te passen in praktische situaties

Je wordt opgeleid tot allround jurist, met de juiste praktische vaardigheden om complexe juridische vraagstukken op te lossen. Naast feitenkennis leer je debatteren, samenwerken en je standpunt verdedigen.
[This page is in Dutch, because the programme is taught in Dutch]

 

De opleiding wordt aangeboden in het Nederlands en is een prima springplank naar een van de togaberoepen (bijvoorbeeld advocaat of officier van justitie), een juridische functie bij een groot (internationaal) bedrijf, de politie, of bijvoorbeeld in het bank- en verzekeringswezen.

 

UM Faculteit der Rechtsgeleerdheid behoort tot de top 10 beste Europese rechtenfaculteiten in de Times Higher Education (THE) World University Rankings for LAW (2020). Bovendien is de UM de zesde beste jonge universiteit ter wereld (THE Young Universities 2020)

 

In het eerste jaar krijg je een eigen mentor die je begeleidt.

Klik op Play om de sfeer te proeven.

“Spreken, luisteren en schrijven zijn essentieel voor een jurist. Daarom krijg je in je eerste jaar aan de UM naast de basistraining ook vaardighedenonderwijs”, zegt docent Paul Roos.

 

In de volgende video geven twee gerenommeerde juristen, Rianne Dreuning en Natasja van der Meer, hun visie op de opleiding.

Meer over Rechtsgeleerdheid aan de UM

Scroll naar beneden voor een kijkje achter de schermen. Draai zelf aan de knoppen en wandel door de faculteit.

Rechtsgeleerdheid geeft je een uitstekende basis voor een baan als professioneel jurist. Lees verder over de opleiding bij de UM.

function display_events() { }