Gezondheidswetenschappen

 

Een bredere kijk op gezondheid: beleid, preventie, geestelijke gezondheid en nog veel meer

Leer alles over goede gezondheid, dus niet alleen over het genezen van patiënten, maar ook over het voorkomen van ziekten en het bieden van hoogwaardige, betaalbare gezondheidszorg.
[This page is in Dutch, because the programme is taught in Dutch]

 

Deze opleiding wordt gegeven aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht.

 

Elke studie op deze campus is gerelateerd aan gezondheid. De leslokalen en collegezalen liggen op een steenworp afstand van het academisch ziekenhuis en het Universitair Sportcentrum.

Klik op Play om de sfeer te proeven

Oké, maar wat leer je nu precies als student gezondheidswetenschappen? En waarom zou je in Maastricht gaan studeren?

 

Nou, de opleiding wordt in het Nederlands gegeven en in het eerste jaar krijg je al het grote plaatje van de gezondheidszorg te zien: gezondheidsbeleid, geestelijke gezondheid, biologie, digitale technologie en gezondheidspreventie.

 

Dit betekent dat je een brede kennis krijgt, een solide basis die je een voorsprong geeft op studenten aan andere universiteiten in Europa.

 

Daarna specialiseer je je in één onderwerp. Dat leggen gezondheidswetenschapper Mark Spigt en studente Tessa uit in deze video:

Meer over Gezondheidswetenschappen aan de UM

Digital technology and care

 

Sinds 2020 kunnen studenten ook kiezen voor het onderwerp digital technology and care. Dat gaat over allerlei technologische ontwikkelingen die de gezondheidszorg transformeren: van toepassingen op het gebied van eHealth, robotica en smart home devices tot complete management informatie systemen.

Scroll naar beneden voor een kijkje achter de schermen. Draai zelf aan de knoppen en wandel door de faculteit.

Combineer de studie van de invloed van voeding en lichaamsbeweging met onderwerpen als gezondheidsontwikkeling en ziektepreventie. Lees meer over de opleiding aan de UM.

function display_events() { }